Over ons

The Wine Center is onze levenslange droom die uitkomt. We wilden altijd al een plek creëren waar we onze passie voor wijn en eten konden delen. Zo werd The Wine Center in februari 2021 geboren.

“Wijn is onze passie, het maakt deel uit van ons DNA.”

Vanaf het moment dat je binnenkomt in The Wine Center, willen we dat je je thuis voelt en van elke seconde van je bezoek geniet. Of je nu gewoon een goed glas wijn wil drinken, iets nieuws wil leren tijdens onze proeverijen of uitgebreid wil dineren, wij maken het voor je mogelijk.

 

Over Onze Sommelier: Ontmoet Sanaz

‘Hi there, ik ben Sanaz en ik ben misschien wel de meest gepassioneerde en out-of-the-box denkende sommelier die je ooit zult ontmoeten! Ik denk dat ik altijd geobsedeerd ben geweest door wijngaarden, wijn en wijnbereidingstechnieken. Ik heb het gevoel dat wijn me een doel in mijn leven heeft gegeven. Bovendien heb ik het idee dat wijn waarschijnlijk datgene is waar ik het beste in ben.

In 2014 begon ik dit vakgebied echt te verkennen. Ik besloot met een professionele wijnopleiding te starten. In 2017 behaalde ik de titel van Sommelier Conseil na mijn afstuderen aan de Université Du Vin in Suze la Rousse, Frankrijk. Ik ben nooit gestopt met mezelf op te leiden, ook al omdat ik een erg nieuwsgierig persoon ben. Momenteel studeer ik voor WSET Level 4 Diploma.

Wat mij als Sommelier Conseil definieert is dat ik probeer uit de reguliere comfortzone te stappen. Dat zorgde ervoor dat ik de ‘klassieke’ benadering verliet en op reis ging om minder bekende regio’s te ontdekken. Zo werd ik de exclusieve importeur van New Yorkse wijnen. De wereld van wijn is oneindig en ik geef graag toe dat ik er dol op ben er in te verdwalen.

“Wijn is voor mij veel meer dan gewoon een drankje, het brengt mensen en ideeën samen.”

Ik wil dat The Wine Centre een plek is waar mensen elkaar van overal kunnen ontmoeten. Wetenschappers, economen, wijnliefhebbers, studenten, filosofen tot reizigers … Iedereen heeft zijn verhaal te vertellen, en we willen alles horen!’

 

Over Onze Chef: Ontmoet Saman

‘Hey you, ik ben Saman en ik ben de chef-kok van The Wine Center. Ik ben opgegroeid in een cultuur waar eten een grote rol speelt in de levens van mensen en het mensen samenbrengt. Chef-kok zijn is daarom niet zomaar een baan, het is mijn passie.

Het experimenteren met nieuwe ingrediënten, het ontdekken van nieuwe smaken, het vinden van nieuwe manieren om een gerecht te bereiden … Dat is waar ik voor leef.

“Ik wil dat mensen enthousiast en verrast worden als ze mijn eten proberen. Elke hap zou een ervaring op zich moeten zijn.”

Onze hele menukaart is gemaakt met een specifiek doel voor ogen. Alles is met elkaar verbonden. Het eten en de wijnen zijn zo op elkaar afgestemd dat we je zintuigen wakker maken.’